Mari Beralih Kpd Produk Tempatan Yg Halal Lagi Baik!



Nota: Tanpa kita sedari, sejak sekian lama kita mendewa-dewakan produk import khususnya makanan. Impaknya amat menyedihkan. Perniagaan luar semakin kaya, peniaga tempatan gulung tikar. Ayuh! Revolusikan pemikiran anda. Mari bersama saya beralih kepada PRODUK TEMPATAN YANG HALAL LAGI BAIK. Pastinya di Al-Wahida Marketing Sdn. Bhd.

Muhd. Umar. S
Pengedar Bertauliah (526324.MY01)
Al-Wahida Marketing Sdn. Bhd

5 comments:

Aku Orang JAWA! said...

Memang kami menyokong produk kita, tapi masalahnya, produk kita nie just utk lepaskan batuk je... yakni, orang buat kita buat, janji sama tapi tak serupa, last sekali kualiti dipinggirkan... tang tu aku malas tu... ya satu lagi, dah barangan buatan kita, cost mesti la lebih murah kan? tapi apasal mahal!!! Waduh goblok luh!!

Aku Orang JAWA said...

Muhd. Umar. S
Pengedar Bertauliah (526324.MY01)
Al-Wahida Marketing Sdn. Bhd

ek? Tidak En Umar Sarimal nie, kakitangan kerajaan... banyak jugak masyuk bisnees nampak, ini sudah tidak adil... kena tindakan nie, surat tunjuk sebab nie...

Anonymous said...

Orang Java:

SELAGI INGGAK MENGANGGU KERJA & DAPAT PERMISI DARI KEPALA KANTOR DIBOLEHKAN SAJA. DARIPADA TIKAM NOMBOR EKOR, LEBIH BAIK BANTU PRODUK TEMPATAN. WADUH! ITUPUN NGGAK BOLEH DIPIKIRIN... MALU PAK KARNO ADA WARGA INDONESIA KAYA SUDARA.

Umar al-Longobi said...

tq anonymous krn sudi tolong jwb utk sy. ha... ini baru ada muka org Tanah Besar Jawa, hehe. Gurau!


AOJ,

benar, memang itulah masalah yg telah membelit peniaga tempatan. tapi, adakah kita patut terus menyalahkan mereka tanpa berbuat sstu? panjang jika dihurai, tapi cukup setakat ini. selebihnya mari kita fikirkan bersama...:-)

Anonymous said...

sa pun ahli juga ba ni//

Related Posts with Thumbnails

WHAT DOES GEOLOGIST DO

Geologists work to understand the history of our planet. The better they can understand Earth’s history the better they can foresee how events and processes of the past might influence the future.

WHAT IS GEOLOGY

Geology is the study of the Earth, the materials of which it is made, the structure of those materials, and the processes acting upon them. It includes the study of organisms that have inhabited our planet. An important part of geology is the study of how Earth’s materials, structures, processes and organisms have changed over time.

GEOLOGY AS A CAREER

Geologists work in a variety of settings. These include: natural resource companies, environmental consulting companies, government agencies, non-profit organizations, and universities. Many geologists do field work at least part of the time. Others spend their time in laboratories, classrooms or offices. All geologists prepare reports, do calculations and use computers.

  © Blogger templates GeoMotivator.Com by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP